Önceki Haber
Haber Yayın Tarihi: 29 Temmuz 2009 Çarşamba Saat 12:05
Sonraki Haber
Özel Feza Fen Lisesi, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Dönemine Hazır
Samsun Özel Feza Fen Lisesi'nin 2009 Yılı Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) Birinci Yerleştirme Sonuçlarına Göre 482.859 Taban Puanı ile 2009-2010 Eğitim-öğretim Yılına Hazır Olduğu Belirtildi.
Samsun Özel Feza Fen Lisesi'nin 2009 yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) birinci yerleştirme sonuçlarına göre 482.859 taban puanı ile 2009-2010 eğitim-öğretim yılına hazır olduğu belirtildi.
2008 yılı Sbs yerleştirme istatistiklerine göre Türkiye'deki 350 devlet ve özel fen lisesi arasında taban puan sıralamasında Özel Feza Fen Lisesi'nin 10. sırada yer aldığını belirten Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Çilingir, yeni dönemde de öğrencilerinin okulun başarı grafiğini yükselteceklerine inandığını söyledi.
Okulun hem proje hem de ÖSS ve bilim olimpiyatlarında Karadeniz'in en başarılı okulu unvanını elinde bulundurduğunu dile getiren Çilingir, "Okulumuz öğrencileri Türkiye geneli ilk 4 bin öğrenci arasından seçilmektedir. Bu öğrenciler okulumuzun deneyimli kadrosunun rehberliğinde proje ve bilim olimpiyatlarında çok önemli başarılara imza atmaktadır. 2008-2009 eğitim yılında TÜBİTAK proje yarışmalarında okulumuz öğrencileri, 9 proje ile bölge finallerine katılmış, oradan da 3 projemiz Türkiye finallerine çağrılmıştır. Ankara'da yapılan final yarışmasında bilgisayar alanındaki projemiz mansiyon ödülüne layık görülmüş; aynı projemiz yurt dışında düzenlenen bir proje yarışmasından da altın madalya ile dönmüştür." dedi.
Okulun sadece sayısal bilimlerde değil sosyal bilimlerde de projeler hazırladığını kaydeden Mehmet Emin Çilingir, bilim olimpiyatlarında öğrencilerin Samsun'u hakkıyla temsil ettiklerini vurguladı.
Çilingir, "Bilgisayar, kimya, matematik ve biyoloji dallarında bölge derecelerinin çoğu okulumuz öğrencileri tarafından paylaşılmış olup, bilgisayar dalında öğrencimiz Ahmet Said Ak'ın Türkiye genelinde en yüksek puanı alması bizi sevindirmiştir. Olimpiyat ve proje çalışmalarımızın yanında mezun olan öğrencilerimiz de ÖSS başarıları ile Samsun'un eğitim çıtasını devamlı yükseltmiştir. Bu sene 2 branşta Samsun 1.liği yanı sıra genel ortalama olarak da mezunlarımızın net ortalamalarına göre tüm liseler arasında Matematik 1'de Türkiye 4.sü, Fizik 1'de Türkiye 3.sü, Kimya 1'de Türkiye 2.si, Biyoloji 1'de Türkiye 7.si, Fizik 2'de Türkiye 1.si, Matematik 2'de Türkiye 2.si, Kimya 2'de Türkiye 4.sü, Biyoloji 2'de Türkiye 2.si olarak e bizleri gururlandırmışlarıdır. İnanıyorum ki 2009-2010 yılında okulumuzu tercih eden bu öğrencilerimiz de aynı başarıyı tekrarlayacak ve bizi gururlandırmaya devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.