|
| KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. | |
|
+5turgay Sedef ibrahim adnan berkay hilal ozanlar Admin 9 posters | |
Yazar | Mesaj |
---|
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:12 am | |
| ELMA ATTIM DENİZE Elma attım denize, Gidiyor yüze yüze. Ben vuruldum Filize, Filiz akın. Evi yakın, Onu seven Cüney tarkın. Kın kın kın, Kına gecesi. Si si si, Simitçi çi çi çi. Çİğ köfte te te te, Telefon fon fon fon. Fan fi li fon, | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:13 am | |
| TAVŞAN Şu hendekte bir tavşan uyuyordu uyuyordu Varmı sana sataşan senin ile uğraşan Tavşan kaç tavşan kaç tavşan kaçç | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:14 am | |
| BALIK Kanadı var, uçamaz; Karada da kaçamaz. Oynamaya can atar, Suda çalım satar. Ah balık, vah balık, Kimi zaman da alık | |
| | | SiLa
| TIRTIL Sabah Kalktım Pencereyi Açtım Bahçede Tırtıl Yaprakları Yiyor Kıtır Kıtır Pis Tırtıl Hain Tırtıl Neden Yedin Bizim Yaprakları Kıtır Kıtır Bende Seni Yiyeyim mi? Çıtır Çıtır.... | |
| | | SiLa
| GÜLE GÜLE ÖLÜRSÜN Babam yoğurt getirdi Kedi burnunu batırdı Kedi seni tutarım Bıyığını yolarım Devrek’in kilidi Sana vuran kim idi Amcam oğlu Musacık Kolu budu kısacık Şimdi gelir görürsün Güle güle ölürsün | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:15 am | |
| ÇARŞI Çarşıya gittim Eve geldim hanım yok Bebek ağlar beşik yok Çorba taşar kaşık yok Ali baba öldü tabut yok | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:16 am | |
| BABAM YOĞURT GETİRDİ Babam yoğurt getirdi Pisi burnunu batırdı Pisi seni tutarım Bıyığını yolarım Minarenin kilidi Kapıya gelen kim idi Amcamın oğlu Musacık Kolu butu kısacık Şimdi gelir görürsün Güle güle ölürsün | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:16 am | |
| AYI Dağda, ormanda gezer; Armudu, balı sezer. Et bulur, ot bulur; Yutar hapır hupur. Bizim ton ton ayıcık, Yemez abur cubur | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:17 am | |
| TEK TEK TEKERLEME tek tek tekerleme üstü kaymak şekerleme dereye düştüm çok soğuk söyle bana çar çabuk | |
| | | SiLa
| EBE-2 Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalılık Derede olur balık Şu ebe de ne alık Oltamı attım, Balığı tuttum. Balık suya dalamaz, Ebe beni bulamaz. Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi Bunu kim dedi, Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? | |
| | | SiLa
| ETEĞİMİN PİLESİ Eteğimin pilesi Saçlarımın lülesi Doktor bana ne dedi? Dört yumurta ye dedi. Yemedim,içmedim. Sabah kırdım yedim. Akşam kırdım içtim. Ah karnım vah karnım, Ölüyorum kurtarın. | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:18 am | |
| PORTAKAL Sarıdır, zerdali değil, Suludur, şeftali değil. Dal ucunda portakal, Yerden alma, daldan al. Portakal dilim dilim, Yiyelim de yiyelim | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 14, 2009 2:18 am | |
| herkese iyi geceler aslında hepinizden geç yatıyorum | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:40 pm | |
| Hamile Kadin :.
Küçük bir çocuk, hamile bir kadinin karnina dokunarak: - Ne var sizin karninizda teyze, Kadin: - Çocugum var evladim, diye cevap verir. - Sizin çocugunuz mu? - Evet - Onu seviyor musunuz? - Evet - Çok mu seviyorsunuz? - Evet evladim. - Öyleyse neden yediniz? | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:49 pm | |
| OYUN
Oooo..... İğne battı, Canımı yaktı, Tombul kuş Arabaya koş. Arabanın tekeri, İstanbul'un şekeri. Hop Hop altın top, Bundan başka oyun yok. | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:49 pm | |
| SINIFLAR
Mini mini birler, Çalışkandır ikiler, Mavi gözlü üçler, Dayak yiyen dörtler, Misafirdir beşler, Altılar, altınımı çaldılar, Yediler, yemeğimi yediler, Sekizler, semizdirler, Dokuzlar, doktor oldu, Onlar bizi okuttu. | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:50 pm | |
| TAVUK
Pazara gidelim, Bir tavuk alalım, Pazara gidip, Bir tavuk alıp ne yapalım? Gıt gıdak diyelim. Happur huppur, Happur, huppur yiyelim. TOP Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma Adını koydum Fatma Hop hop hop Bir büyük altın top | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:51 pm | |
| DEDE
Altı kere altı otuz altı Dedemin sakalı yolda kaldı Sakalını aldı dereye attı Dedem sakalsız kaldı EV Evli evine Köylü köyüne Evi olmayan Sıçan deliğine | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:51 pm | |
| ELLERİM PARMAKLARIM
Sağ elimde beş parmak, Sol elimde beş parmak Say bak, say bak, say bak. Hepsi eder on parmak. Sen de istersen saymak Say bak, say bak, say bak. Hepsi eder on parmak | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:52 pm | |
| KOMŞU, KOMŞU
-Komşu, komşu ! -Hu, hu! -Oğlun geldi mi? -Geldi -Ne getirdi? -İnci, boncuk. -Kime, kime? -Sana, bana. -Başka kime? -Kara kediye -Kara kedi nerede? -Ağaca çıktı -Ağaç nerede? -Balta kesti -Balta nerede? -Suya düştü. -Su nerede? -İnek içti. -İnek nerede? -Dağa kaçtı. -Dağ nerede? -Yandı, bitti kül oldu | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:54 pm | |
| ELLERİM
Ellerim tombik tombik, Kirlenince çok komik Kirli eller sevilmez Güzelliği görülmez Dişlerim bakım ister Hele saçlar, hele scalar Uzayınca tırnaklar Kirlenince kulaklar Bize pis derler, pis derler | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Ptsi Haz. 15, 2009 11:54 pm | |
| CAM
Bir cam İki cam Üç cam Dört cam Beş cam Altı cam Yedi cam Sekiz cam Dokuz cam On cam Bu da benim amcam. | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:48 pm | |
| niye ben açık olduğumda kimse açık olmuyo ya | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:50 pm | |
| Okul Yolu
Günler geçti, Yıllar geçti, Okul yolunda.
Kendi aklınca, Okuyan bendim, Okul yolunda.
Hayat başkaymış, Ne çare. Belli belirsiz Rüyamıydı,okul bize.
Şimdi,özlemde değil,ama; Burulur içim, Kimi görsem, Okul yolunda. | |
| | | SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:53 pm | |
| Bir okul
Bugünden yarına,dünden bugüne Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul. İlimden tekniğe,teknikten fene Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Karanlık günlerin ışığı,feri Herkes bu ışıkla baksın ileri Sevgi sözcüğünün ilk durak yeri Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Gönülde o, cananda o,eşte o Akılda o,fikirde o,başta o Yarınlara umut veren işte o Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
İşte bunlar cehaleti bitiren Karanlıktan aydınlığa götüren Mutluluk vaadeden,barış getiren Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Cehalet’te gözyaşı var,acı var Bir kalemin,bin kılınca gücü var İnsanlığın mutlak ihtiyacı var Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Aşık ÖZHANİ’yim, aziz milletin Sevdalısı bunlar, bu hürriyetin Mutlu geleceği, Cumhuriyetin Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul. | |
| | | | KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |