| KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. | |
|
+5turgay Sedef ibrahim adnan berkay hilal ozanlar Admin 9 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:53 pm | |
| Bir okul
Bugünden yarına,dünden bugüne Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul. İlimden tekniğe,teknikten fene Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Karanlık günlerin ışığı,feri Herkes bu ışıkla baksın ileri Sevgi sözcüğünün ilk durak yeri Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Gönülde o, cananda o,eşte o Akılda o,fikirde o,başta o Yarınlara umut veren işte o Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
İşte bunlar cehaleti bitiren Karanlıktan aydınlığa götüren Mutluluk vaadeden,barış getiren Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Cehalet’te gözyaşı var,acı var Bir kalemin,bin kılınca gücü var İnsanlığın mutlak ihtiyacı var Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul.
Aşık ÖZHANİ’yim, aziz milletin Sevdalısı bunlar, bu hürriyetin Mutlu geleceği, Cumhuriyetin Bir öğretmen,bir öğrenci,bir okul. | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:54 pm | |
| Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul
Alaçam döner köye Sözüm yetkili beye Yazmaya başlıyorum Seslenişim hep heye Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Yapın yüksek okulu Sevindirin şu kulu Buradaki canların Hemen doğrulsun beli Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Bu derdimiz çok büyük Işıklar kaldı sönük Esnaf siftah yapmıyor Taşınmıyor işte yük Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Bulamadık torpili Kaldıramadık eli Yetmedi hiç gücümüz Zorlayamadık ili Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Yetkili arıyoruz O yürekler bütün buz Ellerini kaldırır Çocuk genci bir de kız Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Binamız şu an hazır Yetişsin bize Hızır Otobüs dümenini Azıcık bu yana kır Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Küçük ilçeler yaptı Kime gözünü kırptı Hakkımızdır bu okul O gelen yoldan saptı Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Durumumuz çok harap Biz görüyoruz serap Duyun sizler bizleri Canlara iyilik yap Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul İmza kaldı masada Çıkmadı asla seda Diğer ilçeler kaptı İlçeme yaptı veda Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul Alaçamlı O Şair Lafı söylüyor bir bir Bunlar Hasan’ın sözü Başka değil öyledir Nerede yüksek okul Yetkilim bir çare bul | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:55 pm | |
| Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi
Sanayi Çarşısı'nda Tamam 170 oda Gençlerim çalışıyor Çıkmıyor bakın seda Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Esnaf ve sanatkârlar Bilin burda çok darlar İyice ilgilenin Hepsi daima varlar Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Sevindir çırakları Ağlıyor zarı zarı Yapın artık okulu Onların olsun kârı Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Olmalı kalifiye Sevinsin anne üye Buradan seslenirim Yetkililere beye Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Sanayi ve Ticaret Zevk duymalı cemiyet Mutluluk oluşursa Ortadan kalkar illet Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Düşünelim esnafı Sıklaştıralım safı Seslenirim durmadan Gel görün bu tarafı Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Boş olmasın o Çarşı Olalım karşı karşı Çocuk gençle birlikte Çalsın İstiklâl Marşı Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Sesleniyor bak usta Onlar olmasın hasta Açılamazsa okul Yükselemez bu çıta Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Düşünün sizler darı İşler kalmasın yarı Çalışıp okur ise Bizlerin olur kârı Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Hasan'ın seslenişi Şiir yazmaktır işi Dikkate alın bunu Yükselsin daim başı Çıraklık Eğitimi Yap okul öğretimi Hasan Sancak | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:56 pm | |
| ne güzel Karda kışta çalışır Umutlar uyanır Laleler açılır Uyandığımda okula giderim hemen Mutluluk içinde Umut içinde Seviyorum okulumu Evim gibidir okul Vinç gibi sağlam okul İyiliğin sembolü okul İyiliğin sembolü okul Yararlıdır sana bana Okulumu severim Rüya gibi okul Umutlar laleler açar Mutluluk sarar içini | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 10:58 pm | |
| Olmasa
Kalem tutmaz eller boşa karalar Zamana yarışmaz okul olmasa İnsanlar değişmez diller konuşamaz Halimi sormazlar okul olmasa
Terbiye akılı orda alırsın Ölçüye ayara doğru gelirsin İlimi irfanı yönü bilirsin İnsafa gelmezler okul olmasa
Mektuplar dilekçe arzun yazarsın Fotoğraf resimler çeker çizersin Bilinçli tüketir serbest gezersin Yolunu bulmazlar okul olmasa
Ayları mevsimi yılı geçersin İyiyi kötüyü zoru seçersin Sevgi bahçesinde güller açarsın İnsanı bilmezler okul olmasa | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 11:00 pm | |
| Hilal Kaşlım
Hilal Kaşlım Okul Aşkım Senden Küsünce Şaştım Yeter Artık Barışalım,
Gel Dedim Gelmedin, Sev Dedim sevmedin Sen Beni Deli Eyledin. Hilal Kaşlım, Okul Aşkım. | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 11:01 pm | |
| O Günler
Ne güzeldi o günler! Çocukluğum ve yalnızlığım. Bir kaldırım taşında ağlayışım; Annemin bana seslenişi Ve benim bekleyişim… Okul hayallerim, Yıllarca unutamadığım okul hayallerim: Koşa koşa okula gidişim, Teneffüsler ve öğretmen zili. Peki ya abaküsler sayı çubukları Birer birer saydığım fasulye tohumları Unutmak mümkün mü? O kırmızı kurdeleli nazar boncuklarını İlk defa okumayı,yazmayı, O ilk yıldızı. Söyleyin bana! Unutmak mümkün mü? İlk okul anılarımı, İlk okul anılarımızı! | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 11:02 pm | |
| Okul
Gece gunduz demedim,hep calistim, Senin icin ne dertlere katlandim, Sana olan Askimi Bilmediler be okul.
Senin ugruna savslar verdim, Hic kimsenin sozunu dinlemedim, Gun geldi aklimi yitirecektim, Bilmediler be okul.
Tam oniki sene dirsek curuttum, Hem okudum,hem de ogrendim yazdim, Bak sonunda ben de camura battim, Hicbirsey kazanzmadim be okul.
Cok istedim ama birsey yapamadim, Dost dusmanin sozune kanar oldu, Simdi senden ayri dusunce okul, Oleyim mi,kalayim mi bilmiyom.
Yedi yasimdan belli sevdaliyim sana, Hic eksilmedi sevgim sana, Dostlar oldu beni senden ayiran, Ne yapayim kaderim mis be okul.
Bilmem nasil yasarim ben,sensiz Olurmuyum eski Ayse,mektepsiz? Inan mecnun oldum senin ugruna, Senin ugruna be okul.
Hic cikar mi o eski gunler aklimdan, Ogrenciler,canim ogretmenler, Ders saati,tenefus,odevler... Deli olacagim senin ugruna Aaah okul senin ugruna | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 11:03 pm | |
| Son Teneffüs
oturup ağladım okul yolunda son teneffüs ziliydi zaman çalıyordu çok uzaklarımda yıkılışları dönüş.. yok..... | |
|
| |
SiLa
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Paz Haz. 21, 2009 11:04 pm | |
| Öğrenci
Okul biter, Yıllar biter, Ömür biter, Yeter ki sen bitme | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ağus. 05, 2009 5:55 pm | |
| Adam saçını ıslatmadan şampuanlamış, neden? cevap çünkü kuru salar için yazıyomuş | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ağus. 05, 2009 5:57 pm | |
| | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ağus. 05, 2009 5:58 pm | |
| Tavuklar en çok hangi ülkeyi sever? cevap mısır | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ağus. 05, 2009 6:00 pm | |
| Tanrı ikinci zenciyi yarattıktan sonra ne demiş? cevap tüh buda yandı | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ağus. 05, 2009 6:02 pm | |
| Bir elmayı yerken kurt bulmaktan daha kötü olan nedir?cevap yarım kurt çıkması | |
|
| |
yasin
Mesaj Sayısı : 25 Kayıt tarihi : 13/05/09 Nerden : siz bunu boş verin
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ekim 14, 2009 9:49 am | |
| Temel otelin birinin odasında kara kara düşünüyor.. 'Ulan' diyor, "Ben aşağıdan içki isterken laz olduğum anlaşılır mı acaba?" Geçiyor aynanın karşısına ve prova yapıyor. "Bana bir fvisku.. yok böyle anlarlar".. "Bana bir rakı, yok" diyor "böyle de anlarlar". "Bana bir bira.. tamam" diyor "böyle iyi.. anlamazlar". Ve aşağıya iniyor. Masaya dirseklerini dayıyor ve sesleniyor: - "Barmen bana bir bira". Barmen Temel'i biraz süzdükten sonra soruyor: - "Birader sen laz mısın?" Temel: "uuuy nasil anladın" diyor: - "Burası resepsiyon bar karşıda.."
-+-
Temel ile Dursun iki katlı otobüsle seyahat ediyordu. Üst kattaki Temel bir ara cep telefonunu çıkardı ve alt kattaki Dursun'u aradı: - "Tursun, orada durum nasıl?" - "Hüç... Bizim şoför uyumuş, otobüs öylece gidiyor." Temel: - "O da bir şey mi? Bizim katta hiç şoför yok. Otobüs şoförsüz gidiyor."
-+-
Temel Amerika'da trafik polisidir. Bisikletle yol trafiğini ihlal eden bir papazı durdurur: - "Dur, ceza yazacağım." - "Ceza mı? Yazamazsın." - "Haçan nedenmiş o?" Papaz gülerek cevap vermiş: - "Benim sağ kolumda İsa, sol kolumda Meryem var." Temel hemen atılarak: - "Uy da, yazacuğum. Bisiklete üç kişi bineysun!.."
-+-
-+-
İstanbul'a tüp geçit yapılması için ihale açılmış.. Amerika, Japonya vs. hepsi teklif vermiş, 10 milyar, 20 milyar dolarlar... Bizim Temel'le Dursun ise 10 bin dolarlık bir teklif getirmişler.. Komisyon gitmiş Trabzon'a; Temel'le Dursun'u görmeye.. Demişler ki, "ihaleyi size vereceğiz, anlatın bakalım projenizi?" Temel başlamış anlatmaya... - "Ben gidicem Anadolu yakasına başlıycam denizin altından kazmaya, İdris de gidecek Avrupa yakasından kazacak. Denizin altında ortada buluşucaz." Yetkililer sormuş: - "Peki ya hiç buluşamazsanız ne olcak?" İdris de bu sefer atılmış: - "O zaman bir tüp geçit fiyatına iki tüp geçit yaptırmış olacaksınız..."
-+-
İki Karadenizli uçağa binmiş. Uçak havalandıktan sonra uçağın motorlarından biri bozulmuş. Pilot anons etmiş: - "Uçağımızın bir motoru bozulmuştur. Telaşa gerek yoktur". Aradan çok geçmeden ikinci motor da bozulmuş. Pilot anons etmiş: - "Uçağın ikinci motoru da bozuldu....". Temel Dursun'a dönmüş: - "Tursun desene geceyi burda geçireceğiz."
-+-
Temel ölmüş. Öteki dünyada görevliler listeye bakmış ve Temel'e: - "Ya, senin adın listede yok sen bugün ölmeyecektin yanlışlıkla ölmüşsün. Seni tekrar dünyaya göndereceğiz. Ama kurallara gore insan olarak gönderilemezsin. Ancak istediğin bir hayvan olarak dünyaya gönderileceksin. Ne olmak istersin?" Temel biraz düşündükten sonra: - "Yunus balığı olayım", demiş. Ve anında yunus balığı olarak dünyaya ışınlanmış. Aradan 3 dakika geçmeden Temel tekrar öteki dünyaya dönmüş. Görevli sormuş: - "Ne oldu ya? Biz seni şimdi gönderdik niye geldin?" Temel masum bir şekilde cevaplamış: - "Yüzme bilmiyordum, boğuldum!" | |
|
| |
yasin
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ekim 14, 2009 9:53 am | |
| | |
|
| |
yasin
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Çarş. Ekim 14, 2009 9:55 am | |
| | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Salı Ekim 27, 2009 6:47 pm | |
| Temel yüksek bir binanın altıncı katından aşağı düşer. Hemen başına meraklı bir kalabalık toplanır. Yoldan geçen bir adam meraklı kalabalığı yararak yaralı Temel?e doğru eğilerek sorar:
"Hayrola kardeş ne oldu."
Yaralı Temel güç bela konuşarak cevaplar:
"Haçan bilmeyrum, pen da şimdu celdum." | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Salı Ekim 27, 2009 6:50 pm | |
| nasrettin hoca birgün camın önünde havaya bakıp hanımına yarın hava iyi olursa tarlaya gidip tarlayı süreceğini kötü olursada evde kalıp evi boyayacağını söylemiş.bunun üzerine hanımı hocaya; bey;deki inşallah hoca hanıma; ya inşallahı maşallahımı var demiş iyi olursa tarlaya kötü olursa boyaya. sabah olmuş hava çok güzel hoca tarlanın yolunu tutmuş.derken karşıdan gelen bir jandarma ekibi görmüş.jandarma hocaya yaklaşıp bi köyü sormuş.hocada; orası çok uzak ancak 2 günde gidebilirsiniz ve oraya araba işlemez demiş..bunun üzerine jandarma hocayı da alıp köyün yolunu tutmuş.hoca istemesede mecburen yola koyulmuş.jandarmayı götüren hoca 2 günde eve gelmek için yollarda çile çekmiş.derken kanter içinde eve ulaşmış. kapıyı çalmış. hocanın karısı;kim o demiş hoca; benim inşallah... | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Salı Ekim 27, 2009 6:53 pm | |
| bir gün hoca yüzüğünü düşürür.dışarıya aramaya çıkar.yoldan geçen birisi sorar -hoca ne arıyorsun. hoca; -yüzüğümü düşürdüm onu arıyorum,der. adam; -nerede düşürdün,diye sorar. hoca; -damın içersinde düşürdüğünü söyler. -neden burada aradığını,sorar. hoca; -dam karanlık olduğu için burada arıyorum. | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Salı Ekim 27, 2009 7:22 pm | |
| Hangi bağda üzüm yetişmez cevap:ayakkabı bağında | |
|
| |
hilal ozanlar
| Konu: Geri: KOMİK HİKAYELER, FIKRALAR V.B. Salı Ekim 27, 2009 7:23 pm | |
| Hakan Sükür sahada sakatlanirsa onu kim tasir? cevap:hakan taşır | |
|
| |